Den Komplette Liste: Alle Olsen Banden Film I Rækkefølge

D. 21.08.2020
Image: Pixabay
fastvideo

Erik Balling og Henning Bahs står med de 14 Olsen-banden-film bag den vel mest legendariske danske filmserie nogensinde.

Fortællingen om Olsen-banden er en folkekomedie, der sætter skæve vinkler og sjove fortællinger på danskernes særheder i både småt og stort internationalt perspektiv op gennem 1960'erne, 70'erne og 80'erne.

Alle Olsen-banden-film i rækkefølge 

1 - Olsen-Banden (1969)

Handling: Filmen om småforbryderen Egon Olsen, der anser sig selv for at være genial, har planer - store planer. Det helt store kup skal blive en realitet, når Egons plan skal udføres i samarbejde med de tro følgesvende, Benny og Kjeld. Det ender selvfølgelig galt, så Egon ryger i fængsel. 

Filmen gik fra at være endnu en folkekomedie til at være startskuddet på den måske mest ikoniske filmserie nogensinde lavet i Danmark.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld), Peter Steen (Kriminalassistent Mortensen) m.fl.

Spilletid: 80 minutter.

2 - Olsen-banden på spanden (1969)

Handling: Da Egon Olsen kommer ud af fængsel efter et kikset bankrøveri med en vandpistol, står den på resocialisering og støtte fra socialrådgiveren Bodil spillet af Ghita Nørby, som Egon bliver smaskforelsket i. Resocialiseringen falder til jorden, da Olsen-banden bliver involveret i et kup mod selveste nationalbanken.

Myndighederne vil fra officiel side ikke kendes ved kuppet, så Olsen-banden tager selv affære for at bevise, at det ikke var dem, der stod bag.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld), Kirsten Walther (Yvonne) og Ghita Nørby (Bodil).

Spilletid: 111 minutter.

3 - Olsen-banden i Jylland (1971)

Handling: Den tredje film i Olsen-banden-sagaen er der, hvor vi støder på nogle af de mest legendariske kommentarer fra Yvonne, der bestemt ikke anser Jylland som en del af Danmark. Da Egon kommer ud fra Vridsløselille, er det med en plan i form af en rigtig skattejagt efter Nazi-guld, der ligger gemt i en bunker på vestkysten. 

Mødet med Jylland og lokalbefolkningen bliver dog noget mere anderledes, end hvad banden havde forventet, for de lokale "bonderøve" er ikke til at narre, så det ender med, at det er Olsen-banden selv, der bliver narret.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 101 minutter.

4 - Olsen-bandens store kup (1972)

Handling: Endelig lykkes det for Olsen-banden! Et genialt kup til millioner lykkes - men det ender alligevel galt, da Kongen og Knægten spillet af Arthur Jensen og Poul Reichhardt, snupper pengene. Egon, Benny og Kjeld forsøger her, med assistance fra Yvonne, at få pengene tilbage, men ender selvfølgelig med at stå tilbage med ingenting.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 99 minutter.

5 - Olsen-banden går amok (1973)

Handling: Med en plan til millioner er Egon Olsen klar til sit livs største kup, da han atter kommer ud af fængslet. Den sædvanlige velkomstkomite i form af Benny og Kjeld er dog fraværende, da de har fået arbejde ved en gammel købmand - hvis yndige datter Benny ender med at blive forlovet med. Egon ender dermed med at søge hjælp fra Bennys bror, Dynamit-Harry, der for en sjælden stund er blevet tørlagt. Benny og Kjelds lykkelige tilværelse brister, da de opdager, at købmanden ingen penge har i forbindelse med, at Egon er ved at plyndre købmandsbutikken. 

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld), Preben Kaas (Dynamit-Harry) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 101 minutter.

6 - Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)

Handling: Med endnu en plan til millioner, skulle det være planen, der permanent kunne sende Olsen-banden sydpå til et liv i luksus. Egon skal her stjæle juveler til 100 millioner kroner, som så skal sælges til en oliesheik, men Egon bliver endnu engang snydt, hvorefter jagten på de store bagmænd går.

Den sjette film i rækken var oprindeligt tiltænkt som den sidste. Men som vi jo ved i dag, så var serien ikke engang halvvejs her.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 98 minutter.

7 - Olsen-banden på sporet (1975)

Handling: Til forskel fra de andre film i serien indledes Olsen-banden på sporet på Mallorca, hvor Egon, Benny, Kjeld og familien nyder udbyttet af det store kup i Olsen-bandens sidste bedrifter.

Men vejene til Vridsløselille er mange for Egon, der må ud og plyndre pengeskabe i Spanien for at kunne opretholde bandens livsstil. Det går selvfølgelig galt, hvorefter det er hjem til Danmark. Da Egon atter kommer ud, er det med en plan om et kup, der involverer godsbanelinjen og de danske statsbaner - og Kjelds søn, Børge, der får en nøglerolle.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 105 minutter.

8 - Olsen-banden ser rødt (1976)

Handling: De store bagmænd får endnu engang has på Egon Olsen, da han bliver involveret i forsikringssvindel hos den danske adel. I jagten på retfærdighed og for at vise, at man ikke kan snyde Egon Olsen, kommer Olsen-banden ud i den ikoniske scene fra Det Kongelige Teater, som den dag i dag står som en af de mest unikke og i særklasse bedste filmscener i dansk filmhistorie.

Det er dog ikke Egon eller resten af Olsen-banden, der ender med at drage afsted sydpå med en kuffert fuld af penge - det er derimod Børge og hans nye kone, Fie, der viser sig ikke at være så dum, som resten af familien tager hende for at være.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 105 minutter.

9 - Olsen-banden Deruda' (1977)

Handling: Med hjælp fra Yvonnes nevø, Georg, kaster Olsen-Banden sig ud i et kup i Verdensbanken. Tingene går sjældent, som de skal. Rivaliseringen og kampen om Benny og Kjelds gunst kaster Egon og Georg ud i en intern krig om, hvem der er Olsen-Bandens overhoved.  

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 106 minutter.

10 - Olsen-banden går i krig (1978)

Handling: Olsen-banden kommer ud international politik med Egons plan, der går ud på at stjæle de penge, som spidserne af de multinationale selskaber, politikere og EF-bureaukrater illegalt har liggende med planer om at omdanne Danmark til et ferieområde for tyskere.

Det er i den 10. Olsen-banden-film, at vi ser den legendariske scene på Københavns Rådhus, hvor Egon Olsen står bundet på rådhusuret. 

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 107 minutter.

11 - Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)

Handling: Egon kommer ud til store forandringer, da han kommer ud fra fængslet. Børge skal nemlig være far, så Egons planer om kup til millioner ryger hurtigt i baggrunden hos resten af banden. Egons plan adskiller sig denne gang markant fra de tidligere - den skulle nemlig være lovlig. Egons plan om opkøb af aktier og værdipapirer ender dog ikke helt som planlagt.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 110 minutter.

12 - Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)

Handling: Egons mange ture ind og ud af fængselsporten har skaffet Egon en kedelig opmærksomhed, da den nye fængselsinspektør ønsker ham overflyttet til psykiatrisk afdeling. Egon vil derfor ikke ind igen, så denne plan skal være stensikker - det skal være deres uigenkaldeligt sidste kup - kuppet til at ende alle kup. 

Planen går her ud på at stjæle penge fra en underdirektør, inden han selv stikker af med de millioner, som han har snydt sig til. Symbolsk for historien gemmer millionerne sig i det sidste eksemplar af et Frans Jäger-pengeskab i Danmark.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 93 minutter.

13 - Olsen-banden over alle bjerge (1981)

Handling: Egons planer fører i den 13. film, der var tiltænkt som den absolut sidste i mange år, banden til Paris, hvor de skal forsøge at stjæle en rød kuffert fuld af millioner fra direktør Bang-Johansen. Med Bennys kærlighed til damer og Kjeld og Yvonnes sølvbryllup stående for døren, har Egon dog langt fra optimale arbejdsbetingelser. Sølvbryllup bliver der, men for Egon, ja, der ender historien ikke lige så lykkeligt.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon Olsen), Morten Grunvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld) og Kirsten Walther (Yvonne).

Spilletid: 100 minutter.

14 - Olsen-bandens sidste stik (1998)

Handling: Næsten 30 år efter at vi første gang stiftede bekendtskab med Olsen-banden, er banden tilbage til deres absolut sidste kup. Selv om alderen trykker de tre bandemedlemmer, så er entusiasmen stadig i top, når Egon præsenterer en plan. Planen har været længe undervejs, da Egon først efter 17 år er kommet ud fra diverse institutioner. Her sender en rød kuffert med tophemmelige dokumenter banden i gang, hvorefter den vilde jagt går, som vi kender det.

Tommy Kenter overtog i løbet af indspilningen rollen som Kjeld, da Poul Bundgaard døde under optagelserne.

Medvirkende: Ove Sprogøe (Egon), Morten Grundvald (Benny), Poul Bundgaard (Kjeld), Grethe Sønck (Ruth) og Tommy Kenter (Kjeld).

Spilletid: 112 minutter.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik i særklasse på deres store webshop, heriblandt produkter som et stereoanlæg, bluetooth høretelefoner, gaming keyboards samt meget, meget mere.

Relaterede indlæg
Zendaya Maree Stoermer Coleman, eller bedre kendt som bare Zendaya, er en verdensberømt sk…
Dansk Film Skat er rent himmerige for alle os, der sætter pris på de gode, gamle danske fi…
Susanne Bier er efterhånden en kendt og anerkendt film instruktør, som både laver film i D…
Flere af streamingtjenesterne har i et par år været nogen, hvor du enten ikke har kunne få…
Jussi Adler Olsens fortællinger om Carl Mørk og Afdeling Q tog i slutningen af 00'erne de …
De kan bare noget, selvom det har nogle år på bagen. Filmatiseringen af Morten Korchs bøge…
Alright, alright, alright. Sådan lyder det ikoniske og kække udtryk, som Matthew McConaugh…